19:15 05.03.2019

Омбудсмени України і РФ обговорили питання утримуваних

2 хв читати
Омбудсмени України і РФ обговорили питання утримуваних

Уповноважені з прав людини Верховної Ради України та президента РФ Людмила Денісова та Тетяна Москалькова під час зустрічі обговорили ситуацію навколо утримуваних у РФ українських політв'язнів і військовополонених моряків, а також утримуваних в Україні громадян РФ.

Як написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook, Т.Москалькова пообіцяла перевірити інформацію про те, що Едему Бекірову не надають необхідної медичної допомоги, не виводять його на прогулянку, а лише збільшили дозу інсуліну, однак показник цукру в крові залишається небезпечно високим.

"Звернулася до Москалькової з проханням, щоб Павлу Грибу зробили термінову хірургічну операцію... Помітила, що Володимиру Дудці потрібна медична допомога і належні умови утримання. Т.Москалькова пообіцяла повторно перевірити умови і стан його здоров'я", - розповіла український омбудсмен, додавши, що ще раз порушила питання про поранених військовополонений моряків.

У свою чергу, Т.Москалькова повідомила їй, що поранені моряки Андрій Ейдер і Андрій Артеменко після проходження обстеження отримують медичне лікування, а Василь Сорока цього тижня проходить медичне обстеження для подальшої операції.

"Обговорили також питання обміну. Я звернулася до Москалькової з проханням, щоб вона донесла інформацію до відповідних органів про можливість обміну 25 на 25", - повідомила Людмила Денісова.

Т.Москалькова, в свою чергу, запитала українського омбсудсмена про керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, оскільки хоче бути присутньою на судовому засіданні щодо продовження терміну його арешту. "Я відповіла, що Вишинський 9 березня буде етапований з Херсонського до Київський СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України має розглянути скаргу К.Вишинського на незаконність його затримання", - повідомила вона.

Також Л.Денісова повідомила, що підтвердила Т.Москальковій можливість відвідування рідними громадян РФ Максима Одинцова і Олександра Баранова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА