12:54 25.02.2019

Кириленко про кандидатів на Євробачення-2019: Скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків для України

2 хв читати
Кириленко про кандидатів на Євробачення-2019: Скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків для України

 Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає, що скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" її представлятимуть артисти, які раніше гастролювали в РФ.

"Теоретичне скасування декількох концертів у РФ не знімає тих гігантських інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на Євробаченні її будуть представляти артисти, що вже провели десятки концертів у Росії. Тому рішення треба ухвалити зважене. Українське, а не гібридне", - написав В.Кириленко у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, 23 лютого в українському національному відборі на Євробачення-2019 перемогла співачка Maruv, яка представлятиме Україну на пісенному конкурсі в столиці Ізраїлю Тель-Авіві в травні 2019 року. За підсумками фіналу вона отримала 11 балів із 12 можливих. Члени журі поставили співачці п’ять очок, за результатами глядацьких голосувань Maruv отримала максимально - шість балів. На другому місці опинилася Freedom-jazz girls band із десятьма балами. Вісім балів отримала KAZKA і посіла третє місце. YUKO та Brunettes Shoot Blondes розділили четверте і п’яте місця, отримавши в сумі кожен по п’ять балів. На шостому - Anna Maria із трьома балами.

До цього В.Кириленко заявив, що артисти, які гастролювали в РФ або не визнають територіальної цілісності України, не можуть брати участі у фіналі національного відбору на Євробачення-2019.

Пізніше Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей у Росії, але її непокоять інші положення договору від Національної суспільної телерадіокомпанії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА