08:08 12.02.2019

У НАКО пропонують кандидатам в президенти України взяти участь в опитуванні про корупцію в оборонній сфері з публічним порівнянням відповідей

2 хв читати
У НАКО пропонують кандидатам в президенти України взяти участь в опитуванні про корупцію в оборонній сфері з публічним порівнянням відповідей

Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) запустив онлайн-платформу з опитування кандидатів на пост президента України щодо корупції в секторі безпеки і оборони.

"Ми запускаємо інтерактивний сайт, де ми всі відповіді кандидатів будемо оприлюднювати в міру надходження ... буде цікаво проаналізувати і зробити аналітичний матеріал про те, як розділилися між собою кандидати, їх позиції. Це буде можливість якісного аналізу перед президентськими виборами", - сказала генеральний секретар НАКО Олена Трегуб в ході прес-конференції в Києві.

Під час заходу експерти представили список з 7 питань, отриманих кандидатами на пост президента, і онлайн-платформу, де оприлюднять їх відповіді. У Комітеті також закликали кандидатів відповісти на вислані їм питання.

У НАКО відзначили, що мета проекту полягає в тому, щоб кожен кандидат поінформував суспільство про свою позицію у зазначеній сфері. При цьому, на думку ініціаторів опитування, запропонований формат, який дає можливість усім кандидатам відповідати на одні і ті самі питання, дозволить порівняти відповіді, і сприятиме публічній дискусії.

Зокрема, кандидатів просять висловити думку про те, якою мірою корупція в секторі оборони є перешкодою євроатлантичній інтеграції України, і в разі обрання, якими будуть їхні кроки щодо її подолання.

Також поставлено питання, чи вважають кандидати, що необхідно надавати більше доступу до інформації в сфері оборони, і якщо так, то як вони пропонують це робити.

Крім цього, пропонується відповісти на питання, як учасники виборчого процесу пропонують зменшувати корупцію в сфері оборонних закупівель; які заходи вони планують зробити, щоб забезпечити ефективне управління ДК "Укроборонпром"; як вони мають намір вирішувати проблему нелегальної торгівлі з непідконтрольними владі України територіями (Донбас і Крим); чи вважають вони проблемою корупцію та неефективне управління землями Міноборони, і які перші найважливіші кроки планують здійснювати в цьому напрямку.

Крім того, кандидатів запитали, як вони діятимуть задля вирішення проблеми із забезпеченням житлом військовослужбовців.

У НАКО очікують, що кандидати нададуть свої відповіді до 22 лютого, всі відповіді будуть оприлюднюватися в міру їх надходження.

За словами співголови НАКО Володимира Огризка, увага до теми оборони і безпеки в рік виборів є дуже важливою. "Я думаю, ця ініціатива дуже своєчасна. Ми хочемо, щоб всі кандидати дали відповіді на ці питання", - сказав він.

Окрім того, В.Огризко зазначив, що на підставі аналізу відповідей пізніше буде надано публічну оцінку.

НАКО є спільною ініціативою Програми протидії корупції в сфері безпеки і оборони міжнародної неурядової організації Transparency International - Великобританія (TI-DSP) і Transparency International Україна (ТІ Україна).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА