20:24 08.02.2019

Двоє українських кіберполіцейських отримали почесні відзнаки від ФБР США за допомогу в припиненні роботи "xDedic"

2 хв читати
Двоє українських кіберполіцейських отримали почесні відзнаки від ФБР США за допомогу в припиненні роботи "xDedic"

У Національній поліції України в п'ятницю вручили почесні відзнаки від Федерального бюро розслідувань Міністерства юстиції США двом українським кіберполіцейських за їхню допомогу в припиненні роботи інтернет-платформи "xDedic".

"Почесні відзнаки від Федерального бюро розслідувань Міністерства юстиції США отримали двоє співробітників Управління із протидії злочинам у сфері інформаційної безпеки Департаменту кіберполіції - Дмитро Семенюк і Ігор Аніскін", - повідомляється на сторінці Нацполіції України в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, 29 січня заступник генпрокурора України Євген Єнін на брифінгу повідомив, що співробітники Генпрокуратури і Національної поліції узяли участь у виявленні групи зловмисників, які організували хакерську платформу з продажу конфіденційної інформації "xDedic", а також у ліквідації цієї платформи.

За результатами розслідування, що тривало майже рік, міжнародний департамент Генпрокуратури і Нацполіція України, діючи в складі міжнародної слідчої групи разом із Федеральною поліцією Бельгії, Німеччини, ФБР США, Європолом та Євроюстом встановили групу осіб, зокрема громадян України, які незаконним шляхом отримували доступ до десятків тисяч персональних комп'ютерів і комп'ютерних мереж державних інституцій, бізнес-структур та окремих осіб. Ці дані за допомогою платформи "xDedic" реалізовували клієнтам для подальшого використання у низці правопорушень.

У цій справі Нацполіція провела 14 одночасних обшуків із залученням спецпідрозділу "КОРД". Під час обшуків було вилучено комп'ютерне обладнання, сервери і мобільні пристрої зловмисників. Слідство триває.

Зі свого боку США заблокувало доменні імена, необхідні для функціонування "xDedic", і зупинило роботу їхньої баз даних. Співробітники Нацполіції України встановили всіх учасників групи зловмисників з України, місця їх перебування і розміщення техніки. Так, до складу групи входили четверо українців молодого віку - усі до 35 років", - заявив тоді ж глава Нацполіції Сергій Князєв.

Він зазначив, що українські хакери масово втручалися в роботу віддалених серверів, які належали як державам, так і приватним компаніям. Шляхом перебору паролів і логінів віддаленого доступу, зловмисники отримували повний контроль над комп'ютерами.

"Зловмисники встигли продати близько 70 тис. логінів і паролів віддаленого доступу з понад 170 країн світу. Найбільше постраждали Бельгія і США. У магазині користувачі могли самі купувати і продавати зламані доступи до серверів, вартість кожного сервера становила від кількох доларів до $10 тис, залежно від обсягу інформації і кому вона потрібна", - наголосив С.Князєв.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА