08:15 31.01.2019

Прокуратура через суд домоглася повернення у власність громади виділених за "кооперативною схемою" 3 га землі в елітному районі Харкова

1 хв читати
Прокуратура через суд домоглася повернення у власність громади виділених за "кооперативною схемою" 3 га землі в елітному районі Харкова

Харківська місцева прокуратура №1 забезпечила виконання рішення Східного апеляційного господарського суду про повернення територіальній громаді 3 га землі в Лісопарку, які були виділені за т.зв. кооперативною схемою.

"Постанова суду набула законної сили, незаконно відведені землі повернуті в комунальну власність", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, ринкова вартість повернутої ділянки за останніми оцінками експертів складає 120 млн.грн.

У 2014 році Харківська міськрада на безоплатній основі передала ділянку землі, розташованої по вул.Білгородське шосе, у власність одному з обслуговуючих кооперативів. Але для прийняття такого рішення не було законних підстав. У відповідності до вимог Земельного та Житлового кодексів право на безкоштовну передачу земель для житлового будівництва мають тільки житлово-будівельні кооперативи, члени яких дійсно потребують поліпшення житлових умов. Оскільки цих вимог ні міськрадою, ні кооперативом дотримано не було, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання рішення про виділення землі незаконним і його скасування. Справа розглядалася судами неодноразово, в т.ч. і в касаційній інстанції.

"Завдяки принциповій і послідовній позиції прокурора Східний апеляційний господарський суд прийняв рішення про повернення земель у власність територіальної громади міста", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА