18:24 04.01.2019

Вселенський патріарх Варфоломій закликав глав Церков визнати Православну церкву України

1 хв читати
Вселенський патріарх Варфоломій закликав глав Церков визнати Православну церкву України

Вселенський патріарх Варфоломій у зверненні до патріархів та архієпископів автокефальних православних церков закликав підтримати надання автокефалії новоствореній Православній церкві України (ПЦУ).

"Здійснення усіх (наших) прагнень очікується 6 січня, в день Богоявлення, коли ми маємо намір дарувати томос про автокефалію і правити спільну службу з предстоятелем автокефальної православної церкви (України)", - цитує листа патріарха Варфоломія грецький сайт orthodoxia.info в п'ятницю.

За його словами, представники українського духовенства почали прибувати на Фанар, а ієрархи помісних православних церков мають "вивчити деталі листа, щоб, у свою чергу, розпочати визнання нової церкви".

Патріарх зазначив: "Ми інформуємо Вас (про ситуацію в Україні), висловлюючи нашу братню довіру до Вашого Блаженства і прекрасно знаючи волю та виявлене бажання України... (так само як і) відповідальність, яку несе церква Константинополя у вирішенні усіх церковних питань... Ви погодитеся з цими зусиллями... і визнаєте Українську церкву як автокефальну церкву...".

Він також наголосив, що якщо глави Церков ігноруватимуть братів в Україні, "у нас не буде ніякого виправдання... Судного дня".

Як відомо, процедура надання томосу про автокефалію Православної церкви України розпочнеться в суботу, 5 січня, в Стамбулі. Томос урочисто вручить Вселенський патріарх Варфоломій предстоятелю ПЦУ митрополитові Київському і всієї України Епіфанію 6 січня після Божественної літургії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА