21:09 18.12.2018

УГКЦ та ПЦУ тепер в унісон говоритимуть правду світовому співтовариству про Україну та її боротьбу за свободу і незалежність

2 хв читати
УГКЦ та ПЦУ тепер в унісон говоритимуть правду світовому співтовариству про Україну та її боротьбу за свободу і незалежність

Глава Української греко-католицької церкви Святослав заявив, що УГКЦ і новостворена Православна церква України (ПЦУ) тепер в унісон говоритимуть правду світовому співтовариству про Україну та її боротьбу за свободу, цілісність і незалежність.

Як повідомляється у вівторок на інформаційному сайті УГКЦ, глава церкви архієпископ Святослав напередодні в понеділок провів зустріч з Едуардом Хуксом, основною темою якої став об'єднавчий собор і його результати.

Глава УГКЦ назвав цей собор важливим, історичним моментом в житті України, і зазначив, що тепер є всі передумови для діалогу і співпраці.

"Важливо, щоб за процесами, які відбуваються в житті православних церков України стояла не просто зміна вивіски, а зміна якості", - сказав глава УГКЦ, розповідаючи про об'єднавчий собор.

Архієпископ Святослав зазначив, що тепер обидві церкви: Українська греко-католицька церква і Православна церква України - мають йти разом, шукати і реалізовувати те, що об'єднує, адже "в єдності наша сила і від міжцерковної єдності та співпраці залежить майбутнє нашої країни".

На переконання глави УГКЦ, важливим досягненням собору є не лише обрання митрополита Єпіфанія главою Православної церкви України, а й її приєднання до спільноти світового православ'я.

"Тепер не лише УГКЦ може і має можливість говорити світовій спільноті про ситуацію в Україні, про війну та її наслідки, а й ПЦУ. Адже раніше Москва собі узурпувала право говорити від імені православних України на світовому рівні. Саме вони поширювали спотворену інформацію про нібито війну в Україні між православними з одного боку і розкольниками і уніатами з іншого. Тобто, що в Україні точиться не війна між Росією і Україною, а внутрішня міжрелігійна суперечка", - пояснив архієпископ Святослав.

Він зазначив, що і УГКЦ, і ПЦУ тепер будуть в унісон говорити правду про Україну і її війну та молитимуться за її свободу, цілісність і незалежність.

У свою чергу посол Е.Хукс відзначив важливу роль Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій загалом і УГКЦ зокрема в питанні розвитку і трансформації українського суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА