16:11 15.11.2018

Роботи з облаштування КПВВ на адмінкордоні із Кримом не проводилися з лютого

2 хв читати
Роботи з облаштування КПВВ на адмінкордоні із Кримом не проводилися з лютого

Моніторинг контрольних пунктів в'їзду виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом показав, що з лютого там майже не поводились роботи з облаштування, заявляють правозахисники і громадські організації.

"Ми провели моніторинг усіх трьох КПВВ на адмінкордоні з Кримом, це сталося 12-13 листопада", - розповів аналітик ГО "Кримська правозахисна група" Олександр Сєдов на брифінгу "в четвер у Києві.

За його словами, моніторинг проводився з метою оцінки проведених робіт із облаштування КПВВ, зокрема зі створення сервісних зон і центрів надання адміністративних послуг, із облаштування парковок та інших необхідних місць для належного перебування людей у пункті пропуску.

"Результат минулого моніторингу, що відбувся в лютому 2018 року, показав, що будь-яких робіт із благоустрою КПВВ і створення сервісних центрів наразі не проведено", - додав він.

У зв'язку з цим, "Кримська правозахисна група" підготувала рекомендації, серед яких: створення Центру надання адмінпослуг для забезпечення доступу жителів Криму до державних послуг у максимальній близькості до КПВВ; забезпечення належного регулярного транспортного сполучення КПВВ із найближчими населеними пунктами Херсонської області; проведення належного технічного та санітарно-гігієнічного облаштування КПВВ з окупованим Кримом.

У свою чергу постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін заявив, що підтримує більшість рекомендацій.

Водночас, за його словами, центри надання адмінпослуг мають бути у найближчих населених пунктах, а не на самих КПВВ, оскільки це навряд чи буде погоджено з органами влади.

Водночас голова правління ГО "Крим SOS" Таміла Ташева висловила думку, що існує розбалансованість у позиціях різних органів влади з цього питання.

Крім того, вона звернула увагу, що, незважаючи на рішення уряду щодо облаштування КПВВ і виділення на ці потреби коштів, роботи не проводяться в повному обсязі.

Т.Ташева наголосила, що якщо кошти не будуть використані до кінця року, їх повернуть до держбюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА