19:05 12.11.2018

Деякі мирні жителі в ОРДЛО висловлювали занепокоєння спостерігачам СММ ОБСЄ через "вибори" 11 листопада

2 хв читати
Деякі мирні жителі в ОРДЛО висловлювали занепокоєння спостерігачам СММ ОБСЄ через "вибори" 11 листопада

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ повідомляє, що деякі мирні жителі виражали занепокоєння через "голосування" на непідконтрольних Києву окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) 11 листопада.

"У непідконтрольних уряду районах в обох областях під час розмови зі спостерігачами мирні жителі виражали своє занепокоєння через можливі наслідки для тих, хто "проголосує", а потім поїде до підконтрольних уряду районів. Інші мирні жителі окремо ділилися своїми переживаннями з приводу того, що люди відчували, що вони змушені "голосувати", оскільки в іншому разі можуть зіткнуться із затримками з виплатою заробітної плати або наданням послуг з охорони здоров'я у непідконтрольних уряду районах", - йдеться у звіті СММ, оприлюдненому на сайті ОБСЄ в понеділок.

За інформацією місії, до 11 листопада на непідконтрольних уряду районах Донбасу спостерігачі бачили білборди із закликами брати участь у так званих виборах 11 листопада.

Водночас на контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) в підконтрольній уряду Станиці Луганській спостерігачі бачили білборд із попередженням проти участі в так званих виборах, що знайшло своє відображення в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 5 листопада 2018 року.

"11 листопада в непідконтрольному уряду Донецьку команда місії зафіксувала невелике збільшення присутності членів збройних формувань у деяких частинах центру міста. Спостерігачі бачили будівлі з табличками, на яких було написано "виборчі дільниці", зовні більшості таких будівель стояли 2-4 людини в повному бойовому спорядженні та з автоматами. Поблизу спостерігачі бачили прилавки, схожі на ті, які використовуються на ринках", - зазначає СММ ОБСЄ.

Деякі люди в різних населених пунктах на непідконтрольних уряду районах Луганської області повідомили спостерігачам, що таки взяли участь у "голосуванні", а інші розповідали, що вони не "голосували".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА