12:05 26.10.2018

Об'єднана автокефальна церква буде названа "Українською православною церквою", пояснили в УПЦ-КП

1 хв читати
Об'єднана автокефальна церква буде названа "Українською православною церквою", пояснили в УПЦ-КП

Об'єднана церква в Україні отримає назву "Українська православна церква", повідомляють в УПЦ Київського патріархату і сподіваються при цьому, що парламент зобов'яже нині зареєстровану як Українська православна церква відображати в назві приналежність до Московського патріархату.

"Назва буде "Українська православна церква" - офіційна. Друга назва - Київський патріархат", - сказав глава УПЦ-КП патріарх Філарет (Денисенко) на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому він додав, що якщо в Української православної автокефальної церкви є питання до другої назви, взаєморозуміння буде знайдено.

У свою чергу, прес-секретар УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря) уточнив, що таке рішення відповідає позиції Константинопольського патріархату щодо назв.

Розповідаючи про назву церкви Московського патріархату, він нагадав, що в парламенті є законопроект, згідно з яким пропонують зобов'язати релігійні організації, центр яких розташований у країні-агресорі, відображати в офіційній назві назву релігійного центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА