08:26 16.10.2018

Поблизу Ічні триває очищення від вибухонебезпечних предметів 16-кілометрової зони прилеглої до арсеналу

2 хв читати
Поблизу Ічні триває очищення від вибухонебезпечних предметів 16-кілометрової зони прилеглої до арсеналу

Навколо Ічні Чернігівської області триває очищення від вибухонебезпечних предметів 16-кілометрової зони прилеглої до арсеналу, повідомляється в зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 11 заявок і вилучено 277 вибухонебезпечних предметів. Проведена перевірка та очистка від небезпечних предметів усіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх установ, об'єктів життєзабезпечення, розташованих в 16-ти кілометровій зоні забруднення. Акти виконання робіт передані місцевим органам влади. Радіус зони забруднення зменшено до 10 кілометрів. Усього з початку робіт відпрацьовано - 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів"- йдеться в повідомленні ДСНС у понеділок уранці.

У 3-х медичних закладах м Прилуки, м Ічня та м Парафіївка залишається 85 (із них 11 дітей) евакуйованих громадян.

"Залишаються відключеними від газопостачання тисяча двадцять сім абонентів у м.Ічня. Протягом доби повністю відновлено газопостачання 3 населених пунктів (с. Гмирянка, с. Максимівка, с. Гужівка), для чого було залучено 73 людини і 13 одиниць техніки структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз"" - відзначають у ДСНС.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗС України і цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в / ч ЗС України, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА