18:15 09.10.2018

Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи снарядів на артскладах поблизу Ічні - Гройсман

3 хв читати
Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи снарядів на артскладах поблизу Ічні - Гройсман

Уряд України не залишить без підтримки жителів населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області, які опинилися в небезпеці через загоряння на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони з подальшою детонацією боєприпасів, заявляє прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"На території ймовірного ураження живуть близько 18 тис. осіб. Але поки що інформації про суттєві руйнування немає. Розводити паніку не треба. Якщо щось зруйнується - все відновимо. Ми візьмемо це на себе. Головне - щоб люди були збережені", - наводить слова В.Гройсмана прес-служба Кабміну у вівторок увечері.

Прем'єр зазначив, що наразі в районі працюють 18 пунктів тимчасового перебування, куди підвозять людей із місць підвищеної небезпеки. Кількість евакуйованих становить близько 12 тис. осіб. "Людей розташовано, треба віддати належне місцевій владі - харчуванням забезпечено, медикаменти є. Там, де треба, розпочинається опалювальний сезон. Все організовано згідно з планом, затвердженим на випадки таких ситуацій", - зазначив він.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 людини. Станом на 11:00 вівторка у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу через погане самопочуття внаслідок задимленості від НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 30 км від складів, що горіли, також заборонено рух прилеглими дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, ситуація на складах станом на 17:00 вівторка дає змогу вже найближчим часом приступити до гасіння силами пожежних розрахунків ЗС України та ДСНС України осередків пожежі по периметру технічної території.

При цьому в ДСНС України інформували, що в районі складів, що горять, зосереджено сили загальною кількістю 764 людини і 163 одиниці техніки, а Держслужба з НС створила резерв кількістю 109 осіб і 23 одиниці пожежної техніки. Крім цього, приведено в готовність два пожежних літаки, медичні літак і вертоліт і в резерві на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-Пасажирський, Дарниця, Полтава і Кагамлицька перебувають сім пожежних поїздів, проте зважаючи на тривалі вибухи рятувальники поки що не можуть приступити до ліквідації НП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА