21:34 03.10.2018

Політв'язень Балух вже відбув необхідний термін ув'язнення і може клопотати про УДЗ

2 хв читати
Політв'язень Балух вже відбув необхідний термін ув'язнення і може клопотати про УДЗ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що після рішення так званого "Верховного суду" окупованого Росією Криму про скорочення терміну українському політв'язню Володимиру Балуху, українець може клопотати про умовно-дострокове звільнення (УДЗ).

"Підконтрольний Кремлю суд визнав його винним і вирішив, що українець має провести в колонії 4 роки 11 місяців замість 5. У так званому «Верховному суді Криму» пролунав вирок Володимиру Балуху. Підконтрольний Кремлю суд визнав його винним і вирішив, що українець повинен провести в колонії 4 роки 11 місяців замість 5. Розгляд апеляційної скарги тільки на 1 місяць скоротив термін ув'язнення. Виглядає як насмішка окупантів", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Вона підкреслила, що В.Балух себе винним ніколи не визнавав і "завжди пишався своїми вчинками і тим, що він українець", проте тепер він може просити УДЗ.

"По законам РФ, Володимир Балух вже відбув необхідну частину терміну. Тепер він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Але це зіграє на руку Кремлю. Саме тому, це шанс вийти на свободу, але якою ціною? Я, Україна і весь світ продовжимо шукати шляхи порятунку українця", - підкреслила омбудсмен.

В.Балух засуджений за рішенням Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї і вибухівки (частина 1 статті 222 та частина 1 статті 222.1) і ч.2 ст.321 Кримінального кодексу (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 року т.зв. «Верховний суд» Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова дав 5 років колонії і 10 тисяч рублів штрафу.

В.Балух тримає голодовку з 14 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА