11:09 26.09.2018

Майже третина домогосподарств користуються аналоговим ТБ

2 хв читати
Майже третина домогосподарств користуються аналоговим ТБ

Згідно з даними Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств в Україні, з них лише 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

Такі дані містяться в пояснювальній записці до законопроекту "Про внесення змін до ...Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування відеотюнерів цифрового наземного (ефірного) телерадіомовлення", текст якої має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними Нацради, в Україні телесигнал приймають 15,017 млн домогосподарств із середнім показником у 2,64 осіб на одне домогосподарство. При цьому тип прийому сигналу розподіляється наступним чином: 31,4% домогосподарств користуються супутниковим сигналом (за наявності супутникового обладнання, незалежно від наявності інших типів прийому телесигналу), 36,3% користуються кабельним сигналом (за наявності кабелю, відсутності супутникового обладнання і залежно від наявності інших типів прийому телесигналу). Виключно ефірним типом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств, з них лише 8% приймають сигнал в цифровому стандарті.

"Керуючись таким процентним співвідношенням, можна сказати, що орієнтовно для 4,85 млн домогосподарств ефірний спосіб прийому сигналу є пріоритетним, і з них лише 0,388 млн домогосподарств вже приймає ефірний сигнал у цифровому стандарті", - наголошується в тексті пояснювальної записки.

На думку авторів законопроекту, документ сприятиме переходу населення з аналогового на цифрове телерадіомовлення шляхом створення умов для забезпечення населення відеотюнерами доступною вартості.

Як повідомлялося, відключення аналогового телемовлення по всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року.

Тим часом Сарненський райсуд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) здійснювати будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

Уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА