16:40 20.09.2018

Слідчі дії в ДЕЦ МОЗ не перешкоджають роботі серверів

2 хв читати
Слідчі дії в ДЕЦ МОЗ не перешкоджають роботі серверів

Прокуратура м. Києва здійснює обшуки в ДП "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" в рамках справи про можливе заволодіння державними коштами, сервери Центру не вилучали.

 

"Прокуратура Києва здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні... про можливе заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання ДП "Державний експертний центр" програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури у четвер.

У прокуратурі столиці зазначають, що обшуки в Центрі здійснюють на підставі рішення слідчого судді з метою "вилучення копії відповідної комп'ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи".

У прес-службі прокуратури наголошують, що слідчий і прокурор не здійснюють жодних дій щодо вилучення серверів із реєстром пацієнтів, що може спричинити припинення його роботи.

"Слідчі дії проводять із залученням відповідних IT-фахівців для здійснення коректного копіювання комп'ютерної програми та неможливості витоку конфіденційної інформації щодо пацієнтів", - заявляють в прокуратурі.

При цьому в прес-службі столичної прокуратури закликали керівництво ДП співпрацювати зі слідством "шляхом добровільного надання ключів доступу до програмного забезпечення з метою його коректного копіювання з подальшим видаленням в присутності посадових осіб ДП персональних даних пацієнтів".

У прокуратурі столиці акцентували увагу на тому, що слідчі дії не створюють перешкод для роботи серверів Центру і відповідних реєстрів.

Раніше цього самого дня прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що правоохоронці здійснюють обшуки в Державному експертному центрі (ДЕЦ)

"Правоохоронні органи здійснюють обшуки в Державному експертному центрі та намагаються вилучити сервер, на якому, серед іншого, розміщено реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапії", - зазначено в повідомленні.

Станом на 20 вересня, в реєстрі містяться персональні дані 1,531 тис. лікарів, 187,575 тис. пацієнтів, які за вісім місяців 2018 року отримали препаратів інсуліну на загальну суму понад 655 млн грн.

"Будь-які перерви в роботі сервера можуть призвести до призупинення роботи реєстру і, відповідно, до перерв у забезпеченні пацієнтів препаратами інсуліну. МОЗ України вживає заходів, щоб уникнути збоїв у роботі реєстру", - наголосили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА