13:53 30.08.2018

Представники ОРДО вибили з Асєєва визнання за допомогою катувань

2 хв читати

Український журналіст і публіцист Станіслав Асєєв, якого тримають у непідконтрольних уряду районах Донецької області (ОРДО), надав свідчення проти себе під час катувань, переконана представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Що стосується Станіслава Асєєва. Я наполягаю на тому, щоб під час свого візиту на початку вересня координатор (від СММ ОБСЄ - ІФ) Тоні Фріш обов'язково його відвідав. Більше того, за нашою інформацією, яку жодного разу не підтвердили так звані представники ОРДО, він перебуває не у в'язниці. Він перебуває у створених ними концтаборах на колишньому заводі "Ізоляція" (в Донецьку - ІФ)", - сказала І.Геращенко на прес-конференції в Києві в четвер.

"Для мене очевидно, що так звані визнання були вибиті під тиском, за допомогою катувань", - додала вона, відповідаючи на запитання про долю С.Асєєва.

Як повідомлялося, раніше в YouTube телеканалу "Россия 24" було продемонстровано відео, в якому утримуваний в ОРДО журналіст, публіцист із Донецька С.Асєєв (Васін) зізнався "в роботі на українську розвідку". "Стаття, за якою мене обвинувачують за законодавством "ДНР", - "шпигунство". В цьому випадку - так, ці обвинувачення я визнаю, я їх не заперечую і цілком відкрито говорю, що дійсно я працював на Головне управління розвідки України", - сказав С.Асєєв.

С.Асєєв перестав виходити на зв'язок на початку червня 2017 року. В середині липня бойовики "ДНР" підтвердили, що С.Асєєва затримано за підозрою в шпигунстві, і він перебуває у них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА