11:49 20.12.2021

Планований штурм в'язниці "Ізоляція" у Донецьку був технічно неможливий - Асєєв

2 хв читати
Планований штурм в'язниці "Ізоляція" у Донецьку був технічно неможливий - Асєєв

Колишній в'язень в'язниці "Ізоляція" у Донецьку, журналіст Станіслав Асєєв вважає технічно неможливою спробу звільнення ув'язнених внаслідок штурму, плани якого нібито розробляли українські спецпідрозділи.

"Люди, які розповідають нібито про штурм, який вони хотіли зробити в 2019 році, не розуміють, що таке "Ізоляція". І в цьому їхня велика проблема. Штурм не можливий ні з погляду людини, яка там сиділа, ні технічно", - сказав Асєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, "люди, які розповідають сумнівні історії про штурм, не розуміють, хто сидить в "Ізоляції". "Наприклад, ви відкриваєте восьму камеру, там сидять 20 людей, усі в цивільному одязі. За 28 місяців мого перебування у в'язниці не було жодного дня, щоб я не сидів із кимось із бойовиків. Уявіть ситуацію: відчиняються двері, перебита вся охорона, заходять люди в балаклавах і кажуть – пішли… Як ви розділятимете цих людей, хто бойовик, а хто просто перевізник? Як ви плануєте їх вивозити, і хто із них погодиться із вами піти, включаючи три жіночі камери?" - сказав він.

"Ба більше, пан із позивним "Лермонтов" (справжнє прізвище: Михайло Ніколов – ІФ), який нібито мав брати участь у цій спецоперації, якось в інтерв'ю сказав, що після штурму група мала намір іще й підірвати в "Ізоляції" всі склади з боєприпасами. Враховуючи, яка кількість боєкомплектів там міститься, знесло б частину району. І річ навіть не в цьому, адже сенс таких операцій якраз у тиші", - сказав Асєєв.

"Усе це - сценарій низькопробного бойовика. І ціль цих людей полягає не більше, ніж у спробі "хитнути" Офіс президента на тлі всіх історій з "вагнерівцями", "Паличем" тощо. Вони грають на емоціях, щоб сказати, що у президента чергова "зрада", мовляв, вони готували, а Зеленський усе скасував. Безумовно, сьогодні є речі, за які можна критикувати владу, але не треба перетворювати долю людей на рекламну історію", - сказав Асєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА