08:20 28.08.2018

Церемонія прощання з Маккейном розпочнеться 29 серпня в Аризоні і закінчиться на Капітолійському пагорбі

2 хв читати
Церемонія прощання з Маккейном розпочнеться 29 серпня в Аризоні і закінчиться на Капітолійському пагорбі

Сім'я покійного сенатора США Джона Маккейна оприлюднила деталі майбутньої церемонії прощання і похорону, повідомляє Ей-Бі-Сі-Ньюс.

Тіло Дж.Маккейна 29 серпня буде виставлено в Капітолії штату Аризона для скромної сімейної церемонії. Також буде виділено час, коли жителі Аризони зможуть прийти і вшанувати пам'ять померлого сенатора.

На 30 серпня призначена меморіальна служба в Баптистській церкві північного Фінікса, на якій, як очікується, виступить колишній віце-президент Джо Байден, після чого тіло буде перевезено до Вашингтона.

31 серпня тіло буде виставлено в ротонді вашингтонського Капітолію, де з ним зможуть попрощатися члени сім'ї, колеги, і прості громадяни. Наступного дня тіло сенатора перевезуть з Капітолію в Національний собор, де промову виголосить екс-президент Джордж Буш.

Приватна прощальна церемонія призначена і на 2 вересня - вона відбудеться в каплиці Військово-морської академії Сполучених Штатів в Аннаполісі (штат Меріленд). Тіло буде поховано того ж дня на Цвинтарі військово-морської академії.

У прощальному посланні Дж.Маккейн повідомив, що намагався гідно служити своїй країні і закликав Вашингтон "не послабляти велич США, плутаючи патріотизм з племінними чварами, які посіяли образу, ненависть і насильство в різних частинах земної кулі".

"Ми слабшаємо, коли ховаємося за стінами замість того, щоб руйнувати їх, коли ми сумніваємося в наших ідеалах, не довіряємо їм, не даємо їм стати великою силою змін, якими вони завжди були", - йдеться в посланні.

"Дякую за привілей служити вам ... Я намагався гідно служити нашій країні. Я робив помилки, але, я сподіваюся, моя любов до Америки переважить їх", - наводить преса слова Дж.Маккейна.

Сенатор Дж.Маккейн помер 25 серпня на 82-му році життя.

У липні минулого року Дж.Маккейн оголосив, що у нього діагностували рак мозку четвертої стадії. Сенатора, якому на той момент виповнилося 80 років, прооперували, після чого він продовжив реабілітацію у себе вдома в Аризоні.

У п'ятницю сім'я Дж.Маккейна оголосила, що він припиняє боротьбу з хворобою.

Сенатор-республіканець Дж.Маккейн був відомий своєю жорсткою позицією щодо Росії, виступав за поставки летальної зброї Україні, критикував політичний курс чинного американського керівництва з численних позицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА