17:56 06.08.2018

Геращенко вимагатиме від Парубія зняти з неї депутатську недоторканність на першому ж засіданні ВР

3 хв читати
Геращенко вимагатиме від Парубія зняти з неї депутатську недоторканність на першому ж засіданні ВР

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що підготувала на ім'я спікера парламенту Андрія Парубія вимогу поставити на найближчому пленарному засіданні ВР питання про зняття з неї депутатської недоторканності.

"Підготувала на спікера ВР Парубія вимогу на першому ж засіданні ВР зняти з мене на вимогу члена "Батьківщини" Сенченка депутатську недоторканість. Він, колишній заступник голови АП у 2014 році, який у драматичні дні 2014 року жодного дня не був у Криму й разом із Тимошенко за ці чотири роки жодного разу не був на Донбасі (де я була 80 разів, друзі, під обстрілами та російськими "градами"), вимагає зняти з мене недоторканність і судити. За мою позицію щодо Донбасу. Це прекрасно", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому вона наголосила, що вимагатиме голосування за зняття недоторканності в перший день роботи Верховної Ради. "І нехай спробують не зняти й не подати до суду!" - додала перший віце-спікер парламенту.

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook І.Геращенко також закликала колег-депутатів із парламентської коаліції підтримати позбавлення її недоторканності, а дипломатів із США і країн-членів Європейського Союзу - звернути увагу на ситуацію.

"Звертаюся до всіх колег із коаліції... Я вимагатиму поставити питання про зняття з мене недоторканності першим у перший день вересневої сесії ВР. І прошу колег це підтримати", - написала вона.

Перший віце-спікер парламенту заявила, що хоче суду з "Батьківщиною" щодо ставлення до майбутнього Донбасу.

"Також я хочу звернути увагу посольств США, Франції, Німеччини, інших країн ЄС до цієї ситуації. За мою політичну позицію щодо Донбасу і Мінських угод, які, до речі, підтримує весь світ, члени "Батьківщини" пропонують мене судити. Що ж може бути після перемоги "Батьківщини?" - написала вона.

Іще через певний час І.Геращенко звернулася по допомогу зі своєї сторінки у Facebook до Генеральної прокуратури України з проханням заарештувати її "на вимогу "Батьківщини".

"Також звернулася до ГП з проханням мого арешту - на вимогу "Батьківщини". За мою політичну позицію щодо Донбасу. Нагадаю: Тимошенко за чотири роки на Донбасі жодного разу не була. А мене її соратники вимагають арештувати за позицію щодо статусу Донбасу. Як мило. Не регіоналів, не олігархів, а мене):", - додала перший віце-спікер парламенту.

Раніше в понеділок лідер громадської організації "Сила права", екс-нардеп від партії "Батьківщина" і член цієї партії Андрій Сенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що "з Геращенко треба знімати недоторканність і відправляти на лаву підсудних" за її позицію про необхідність продовжити дію особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей. "Такі заклики є злочином", - висловив думку А.Сенченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА