16:07 02.08.2018

Поліція надала охорону радниці мера Херсона Гандзюк

2 хв читати
Поліція надала охорону радниці мера Херсона Гандзюк

Слідчий поліції Херсонської області ухвалив рішення про застосування заходів безпеки (охорону) стосовно в.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою.

"Слідчий поліції Херсонської області, у провадженні якого перебуває ця справа, виніс постанову про застосування заходів безпеки у вигляді фізичної охорони потерпілої", - повідомив перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, якого цитує Нацполіція на сторінці у Facebook у четвер.

За словами В.Аброськіна, для організації роботи та надання допомоги в розкритті цього злочину до Херсону направлені представники Головного слідчого управління та департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

"Наразі у нас вже є позитивні напрацювання. Слідство триває. Думаю, найближчим часом цей злочин буде розкрито, а винні притягнуті до відповідальності", - наголосив перший заступник голови Нацполіції.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк.

Правоохоронці встановили, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду, водночас з кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках пляшку з рідиною. Невідомий вилив кислоту в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доставили до лікарні.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на замах на вбивство з особливою жорстокістю.

1 серпня К.Гандзюк літаком транспортували з Херсона до однієї з київських лікарень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА