15:07 28.05.2018

Суд РФ 4 червня оголосить вирок Сущенку

2 хв читати
Суд РФ 4 червня оголосить вирок Сущенку

Мосміськсуд на початку червня оголосить вердикт обвинуваченому в шпигунстві українцеві Роману Сущенку, повідомив "Інтерфаксу" в понеділок його захисник Марк Фейгін.

"Вирок Сущенку буде оголошено 4 червня", - сказав він.

В ході дебатів прокурор заявив, що вважає доведеною провину підсудного у шпигунстві і попросив для нього покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму. Захист наполягав на невинності Р.Сущенка, який, за словами адвоката, став жертвою провокації.

"В останньому слові Сущенко заявив, що не визнає провину, з обвинуваченням не згоден, вважає те, що трапилося з ним, спланованою провокацією російських спецслужб, і просить оголосити йому виправдувальний вирок", - сказав М.Фейгін.

Відповідаючи на питання агентства, захисник пояснив, що питання про обмін Р.Сущенка на когось із арештованих в Україні росіян, може постати після винесення вироку, якщо він буде обвинувальним.

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста Р.Сущенка під час нібито "проведення шпигунської акції" в Москві ФСБ повідомила 3 жовтня 2016 року. Р.Сущенко висунуто звинувачення в шпигунстві (ст. 276 КК РФ), свою провину він категорично заперечує.

Він перебуває під арештом. Термін його тримання під вартою продовжено до 30 вересня 2018 року.

Захисник М.Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав на території Франції, будучи кореспондентом агентства "Укрінформ" у Парижі, неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут з особистих мотивів. У Росії в нього проживають родичі.

У Києві затримання Р.Сущенка розцінюють як провокацію, а звинувачення в шпигунстві - надуманими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА