17:38 10.05.2018

Колишній директор Одеського НПЗ оголошено в міжнародний розшук

2 хв читати
Колишній директор Одеського НПЗ оголошено в міжнародний розшук

Колишнього генерального директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" оголошено в міжнародний розшук за лінією Interpol у рамках розслідування незаконних операцій із нафтопродуктами (так звана "схема Курченка").

Як повідомила в четвер прес-служба прокуратури Одеської області, правоохоронці розслідують злочинну схему, організовану колишнім головою наглядової ради групи компаній. За даними розслідування, в 2013 році члени угруповання залучили до злочинної схеми генерального директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод".

Під час слідства в квітні 2017 року прокуратура Одеської області спільно з поліцією погодила і направила письмове повідомлення про підозру посадовій особі ПАТ. Його підозрюють в участі в діяльності злочинної організації і злочинах, скоєних у складі цього угрупування (йдеться про навмисне ухилення від сплати зборів, скоєному посадовою особою підприємства, і внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

"Наразі колишнього генерального директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" оголошено в міжнародний розшук Interpol", - зазначили у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що через злочинні оборудки з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 3 млрд грн загальнообов'язкових платежів.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Суворівський райсуд Одеси прийняв рішення про спеціальну конфіскацію цілісних майнових комплексів (ЦВК) Одеського НПЗ і "Енергія і газ України", що належать групі "СЄПЕК" Сергія Курченка.

Російська компанія "ЛУКОЙЛ" придбала два пакети акцій ПАТ "Одеський НПЗ" за 25,95% на некомерційних конкурсах у 1999 році за 27,27 млн грн, потім збільшила свою частку до 97%.

У серпні 2005 року Одеський НПЗ було зупинено на реконструкцію, він відновив роботу лише в квітні 2008 року, проте потім знову був зупинений у жовтні 2010 року в зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів в Україні, а також зі зміною схеми поставок нафти.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "ЛУКОЙЛ" купила група "СЄПЕК" С.Курченка, якого розшукують українські правоохоронці. Пізніше повідомлялося про передання "СЄПЕК" підприємства в заставу ВАТ "Банк ВТБ" (РФ). Нормальну роботу підприємства так і не була відновлено, наразі воно простоює.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА