21:41 08.05.2018

СБУ провела обшуки у Петра Симоненка, вилучено предмет, схожий на пістолет

3 хв читати
СБУ провела обшуки у Петра Симоненка, вилучено предмет, схожий на пістолет

Служба безпеки України провела обшуки у лідера КПУ Петра Симоненка, у нього вилучено предмет, схожий на пістолет Стєчкіна.

"Слідчі СБУ провели обшуки у громадянина України Петра Симоненка", - повідомляє прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

За інформацією спецслужби, обшук відбувся в рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

"Під час слідчих дій разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також вилучені предмети, схожі на пістолет АПС з глушником та 120 патронів до нього", - йдеться в повідомленні.

СБУ також оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук фотографії, на яких зображений чоловік, схожий на П.Симоненка, а також агітаційні матеріали КПУ та пістолет з глушником.

"Глава СБУ Василь Грицак зазначив, що кремлівський вірус проплачених "держпереворотів" в Україні знайшов черговий "організм". Але на відміну від попередників московські куратори гранатомета Симоненку вже не довірили, адже самі цілком усвідомлюють бутафорність чергового претендента на роль російської "Аврори" в Києві ", - повідомив прес-центр СБУ.

Раніше в цей день співробітники СБУ провели обшуки у керівників компартії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. Під час обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні та провокування силових зіткнень між активістами громадсько-політичних об'єднань.

У СБУ зазначили, що слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади і державної зради (ч.1 ст.109, ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України).

Під час розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

У свою чергу народний депутат України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігор Мосійчук повідомив, що обшуки також проводилися у лідера КПУ Петра Симоненка і лідера комсомолу Михайла Кононовича. "У помешканні керівника забороненої КПУ Петра Симоненка і керівника теж забороненого комсомолу України Михайла Кононовича СБУ проводить обшуки", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

Крім того, інформація про обшуки є і на сторінці М.Кононовича в Фейсбуці: "У глави Комсомолу України Михайла Кононовича СБУ проводить обшуки. Влада руками СБУ намагається зірвати в Україні святкування 9 Травня".

Це повідомлення проілюстровано фотографіями обшуку, на яких видно, зокрема, предмети з комуністичною символікою.

Пізніше на сайті КПУ з'явилося повідомлення, згідно з яким силовики проводять обшуки в офісі Компартії в Києві, а перед цим обшуки відбулися у П.Симоненка і М.Кононовича.

У Компартії також стверджують, що продемонстровані "агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму" не мають відношення до КПУ.

Як відомо, з 2015 року в Україні заборонена діяльність Комуністичної партії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА