13:38 03.05.2018

Загорілося звалище поблизу Харкова

2 хв читати
Загорілося звалище поблизу Харкова

Бійці Держслужби України з надзвичайних ситуацій ліквідують пожежу на полігоні зберігання й утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) в смт Рогань (Харківська обл.).

Як повідомляє прес-служба ГУ ГСЧС в Харківській області, інформація про спалах надійшла на номер 101 від працівників підприємства ТОВ "Сміттєпереробний завод" о 2:04 четверга.

"До місця пожежі було направлено сили та засоби ГСЧС 7 оперативних пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах в складі 23 рятувальників. На момент їх прибуття вогонь встиг поширитися на площу 600 кв. м і в глибину до 3м", - йдеться в повідомленні.

В інформації зазначається, що існувала загроза суттєвого збільшення площі пожежі (загальна площа полігону - близько 21,2 га, глибина - 15 м), оскільки під час горіння ТПВ, вогонь швидко поширюється всередині масиву сміття і по його поверхні. При цьому горіння ТПВ супроводжується великою кількістю токсичного диму і, як наслідок, задимленням значної території навколо.

На гасіння пожежі рятувальники подали 4 пожежних стволи. У роботі з гасіння вогню рятувальникам допомагали члени добровільної пожежної команди зі своєю автоцистерною і робочі сміттєпереробного заводу з інженерною технікою (2 екскаватори, 5 самоскидів і 3 бульдозери).

О 6:40 пожежа була локалізована. Зараз рятувальники ліквідовують окремі осередки тління. Відкритого горіння на полігоні не спостерігається. Проводиться рекультивація сміття і його проливання водою.

Жертв і постраждалих немає. Причина виникнення займання встановлюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА