16:33 28.04.2018

Одномоментна переорієнтація пасажирів з автотранспорту на залізницю не дала змоги одразу задовольнити попит на перевезення у Стрийському напрямку

2 хв читати
Одномоментна переорієнтація пасажирів з автотранспорту на залізницю не дала змоги одразу задовольнити попит на перевезення у Стрийському напрямку

Ситуація, внаслідок якої 27 квітня група осіб заблокувала рух приміського потяга Львів – Мукачеве на станції Скнилів, стала наслідком сукупності чинників, зокрема виникнення потужного пасажиропотоку напередодні травневих вихідних.

Як повідомляє регіональна філія "Львівська залізниця" (ЛЗ) ПАТ "Укрзалізниця", зокрема, напередодні травневих вихідних сформувався потужний хвилеподібний пасажиропотік з мегаполісів у всіх напрямках. Всі види транспорту відчули значне навантаження. Це призвело до того, що до традиційного пасажиропотоку у Стрийському напрямку додалися пасажири, які не змогли виїхати автомобільним транспортом.

"Тому одномоментне збільшення навантаження на залізничний транспорт не дало змоги залізничникам миттєво задовольнити збільшення пасажиропотоку в кілька разів", – йдеться в повідомленні Львівської залізниці.

27 квітня о 19:00 близько 200 осіб на станції Скнилів вийшли на рейки і заблокували рух приміського потяга Львів – Мукачеве. Причому з цієї станції на зазначений потяг було продано лише 9 квитків. Після переговорів з працівниками магістралі та представниками Національної поліції, які прибули на місце події за викликом залізничників, усім пасажирам запропонували місця в рухомому складі електропоїзда, який повертався до Львова з Сянок. Зі станції Скнилів цей потяг вирушив у напрямку Стрия. Таким чином о 20:40 рух поїздів на ділянці було розблоковано.

До послуг пасажирів, які подорожують у Стрийському напрямку, Львівська залізниця щодоби подає 10 пар приміських електропоїздів, з сукупною кількістю вагонів понад 100 одиниць.

Піковий пасажиропотік напередодні вихідних і святкових днів припав на електропоїзд №6157 Львів – Мукачеве, що вирушав зі Львова о 17:50.

На залізниці призначено службове розслідування щодо того, чи була можливість запобігти цій ситуації.

Залізничники різко засуджують подібні протизаконні дії, оскільки блокування потяга призвело до того, що понад 10 тис. пасажирів поїздів, які прямували з заблокованої ділянки, були змушені чекати її розблокування для продовження руху. А після розблокування залізничникам потрібно було надолужувати графік, що негативно вплинуло на ритмічність перевезень і могло створити потенційні загрози безпеці руху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА