16:33 24.04.2018

ГПУ закрила справу проти екс-заступника голови НАЗК Радецького

2 хв читати
ГПУ закрила справу проти екс-заступника голови НАЗК Радецького

Генеральна прокуратура закрила справу про начебто фальсифікацію документів екс-заступником керівника Національного агентства з питань запобігання корупції України Русланом Радецьким.

"… постановою слідчого від 7 лютого 2018 року кримінальне провадження від 8 червня 2017 року закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України (встановлена відсутність в діянні складу кримінального злочину - ІФ)", - йдеться в листі Генпрокуратури, оприлюдненому самим Р.Радецьким на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Сам екс-заступник голови НАЗК висловив переконання, що "кримінальне провадження було політичним замовленням, тиском на незалежного члена НАЗК, який звичайно владі був не потрібен та ще й контролював перевірки е-декларацій, що її дуже лякало".

Як повідомлялося, Р.Радецький був членом НАЗК із 16 березня 2016 року.

15 червня 2017 року в службовому кабінеті Р.Радецького відбулися обшуки. Як розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, процесуальні дії стосовно члена НАЗК Р.Радецького проводилися відповідно до рішення суду у рамках розслідування про фальсифікацію документів.

Сам Р.Радецький пов'язав проведені у нього в робочому кабінеті обшуки з майбутнім розглядом Верховною Радою законопроекту про "перезавантаження НАЗК".

18 серпня 2017 року Кабінет Міністрів України звільнив його з посади заступника голови НАЗК. Згідно з розпорядженням №540 від 18 серпня, уряд припинив достроково повноваження Р.Радецького у зв'язку з поданням заяви про відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА