07:53 28.02.2018

Американська розвідка знайшла докази зламування сайтів і систем реєстрації голосування в семи штатах

1 хв читати
Американська розвідка знайшла докази зламування сайтів і систем реєстрації голосування в семи штатах

У національної розвідки США з'явилися суттєві докази того, що інтернет-сайти і системи реєстрації голосування в семи штатах "були розкриті" таємними агентами, що діяли за підтримки Росії ще до президентських виборів 2016 року, стверджує телеканал NBC News з посиланням на кількох американських чиновників.

За словами трьох високопоставлених осіб розвідки, це могли бути наступні американські штати: Аляска, Аризона, Каліфорнія, Флорида, Іллінойс, Техас і Вісконсін.

"Системи в семи штатах" були розкриті "різними способами, причому деякі порушення були серйозніше, ніж інші, від входу на сайти штатів до проникнення в фактичні системи реєстрації виборців", - повідомили джерела.

Шість з семи штатів заперечують, що вони "були розкриті", грунтуючись на своїх власних кіберрозслідуваннях, передає телеканал.

У свою чергу штат Іллінойс "сам виявив зловмисну ​​кібератаку в своїй системі реєстрації виборців влітку 2016 року і повідомив про це Міністерство внутрішньої безпеки США", наголошується в повідомленні.

"Розсекречена експертна оцінка національної розвідки від 6 січня 2017 року засвідчила, що російські особи не поставили під загрозу системи підрахунку голосів. Ця оцінка не змінилася", - йдеться в заяві офісу директора Нацрозвідки США, текст якого наводить телеканал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА