07:16 26.02.2018

Студенти і викладачі медуніверситету Богомольця оголосили безстроковий страйк

1 хв читати
Студенти і викладачі медуніверситету Богомольця оголосили безстроковий страйк

Студенти і трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили безстроковий страйк, повідомляється в неділю ввечері на сторінці вузу в Facebook.

"Страйк оголошено в зв'язку з безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України в незалежність і самоврядування НМУ імені О.О.Богомольця", - йдеться в повідомленні.

"Починаючи з понеділка, 26 лютого 2018, навчальний процес і наукова діяльність в НМУ імені О.О.Богомольця повністю зупиняються на невизначений час, а всі приміщення Університету недоступні для відвідувачів за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти", - заявили представники медуніверситету.

Відзначається, що страйк оголосив страйковий комітет, до якого увійшли з боку студентства представники студентського парламенту університету, студентського ГО "Студентська довіра", студентський профком, і студентський актив. З боку трудового колективу НМУ ім.Богомольця декани і проректори, профспілковий комітет університету.

Страйкарі вимагають від президента України Петра Порошенка втрутитися в ситуацію, що склалася, від голови Верховної Ради і прем'єр-міністра - "негайно створити комісію з розслідування зловживань керівництвом Міністерства охорони здоров'я" та "на час такого розслідування відсторонити від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун і її заступників".

Окрім того, страйкарі вимагають від У.Супрун скасування наказу про звільнення ректора НМУ ім.Богомольця Катерини Амосової і призначення в.о. ректора університету Михайла Захараша, а також забезпечити проведення інтегрованого ліцензованого іспиту Крок1. Стоматологія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА