15:28 24.02.2018

Манафорта звинувачують у платі європейським політикам за лобіювання української влади

3 хв читати
Манафорта звинувачують у платі європейським політикам за лобіювання української влади

Спецпрокурор у так званій "російській справі" Роберт Мюллер висунув нове звинувачення на адресу колишнього голови передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, повідомило в суботу видання АР.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер звинувачує колишнього голову (виборчої) кампанії президента Дональда Трампа в тому, що він таємно платив колишнім європейським політикам за лобіювання від імені України", – йдеться в повідомленні.

Нове звинувачення проти П.Манафорта з'явилося в новому прихованому обвинувальному висновку, оприлюдненому в п'ятницю.

В обвинувальному акті П.Манафорта звинувачують у виплаті колишнім політикам, неофіційно відомим як "група Габсбургів", грошових сум з метою "здаватися "незалежними" аналітиками".

Також відзначено, що приховане лобіювання мало місце і у США.

В обвинувальному висновку йдеться, що групою керував колишній канцлер Європи. Судові документи звинувачують П.Манафорта у використанні офшорних рахунків, щоб виплатити групі понад 2 млн євро.

Як повідомлялося, 23 лютого спецпрокурор Р.Мюллер висунув нові звинувачення на адресу П.Манафорта і колишнього радника передвиборчого штабу президента США Д.Трампа Ріка Гейтса.

Чоловіка звинувачують за кількома пунктами – у підготовці неправдивих податкових декларацій, банківському шахрайстві, змові з метою здійснення банківського шахрайства, а також приховуванні доходів з іноземних джерел.

Дев'ять звинувачень, що висунуті проти П.Манафорта, 14 – проти Р.Гейтса, ще дев'ять – проти обох чоловіків.

Згідно з документом, П.Манафорта звинувачують у відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів.

Раніше видання Politico написало, що у федеральний суд у Вашингтоні надійшов документ з новими звинуваченнями проти П.Манафорта і Р.Гейтса.

У п'ятницю Р.Мюллер надіслав у суд документи, в яких повідомляє, що його розслідування виявило додаткові факти "злочинної поведінки" П.Манафорта, "зокрема низку випадків банківського шахрайства". Тоді Р.Мюллер не висунув нових звинувачень на адресу П.Манафорта.

Телеканал NBC з посиланням на джерела повідомив, що команда Р.Мюллера наразі намагається з'ясувати, чи не вступав П.Манафорт у змову з банкіром Стівеном Калком. П.Манафорта підозрюють у тому, що він пообіцяв С.Калку, голові банку Federal Savings Bank, роботу в Білому домі в обмін на кредити на житло в обсязі $16 млн. За даними телеканалу, П.Манафорт отримав від Federal Savings Bank три кредити у період з кінця 2016 року на початок 2017 року. В серпні 2016 року С.Калк увійшов до зборів економічних радників Д.Трампа, тоді кандидата в президенти США. У підсумку С.Калк не отримав посаду в кабінеті Д.Трампа.

П.Манафорт і Р.Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Р.Мюллера, їм пред'явили звинувачення наприкінці жовтня. Р.Гейтса і П.Манафорта звинувачують у шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і Партією регіонів.

У вівторок стало відомо, що звинувачення в дачі неправдивих свідчень ФБР у рамках розслідування справи про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року пред'явлені колишньому працівнику однієї з юридичних компаній Нью-Йорка Skadden, Arps, Slate Meagher&Flom Алексу ван дер Цвану. Американські ЗМІ стверджують, що ця людина – зять російського бізнесмена Германа Хана.

Звинувачення щодо А.ван дер Цвана були висунуті 16 лютого у федеральному суді у Вашингтоні. Вони пов'язані з доповіддю, яку він допомагав готувати для слідства у справі українського політика Юлії Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА