20:07 06.02.2018

Український консул відвідав Клиха у Верхньоуральській в'язниці

2 хв читати
Український консул відвідав Клиха у Верхньоуральській в'язниці

Український консул відвідав засудженого в РФ громадянина України Станіслава Клиха, який перебуває у Верхньоуральській в'язниці (Челябінська область), окрім того, в ув'язненого побував і адвокат Ілля Новіков.

"Червоні номери "146" у челябінській глибинці. Це український консул приїхав до Верхньоуральської в'язниці провідати Станіслава Клиха", - написав І.Новіков у своєму мікроблозі у Twitter у вівторок і виклав відповідну фотографію.

Адвокат також повідомив про свій візит до С.Клиха, зазначивши, що той "має трохи кращий вигляд, ніж перед етапом із Грозного, але говорить іще більш незв'язно, ніж раніше, і зовсім не може утримувати увагу на одній темі".

Крім того, за словами І.Новікова, за запитом консульства у в'язниці видали виписку з історії хвороби С.Клиха, зазначивши, що такі виписки "в тюрмах завжди такі, що нічого не зрозуміло, і скарг немає".

Раніше російська правозахисниця Тетяна Щур повідомляла про візит до С.Клиха адвоката Романа Качанова. "Ув'язнений почувається задовільно, "тільки постійно болять ноги" (він підозрює в себе "туберкульоз кістки")", - прокоментувала Т.Щур.

Вона зазначила, що в адвоката виникли серйозні побоювання щодо психічного здоров'я С.Клиха.

Адвокат Р.Качанов також сфотографував уже загоєні численні глибокі рани на тілі С.Клиха, схожі на сліди тортур.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та С.Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, М.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії М.Карпюка та С.Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року С.Клиха етапували до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА