17:33 20.12.2017

ТКГ підтвердила необхідність обміну утримуваних до свят, припинити вогонь з 00:00 23 грудня

2 хв читати
ТКГ підтвердила необхідність обміну утримуваних до свят, припинити вогонь з 00:00 23 грудня

Тристороння контактна група (ТКГ) наголошує на необхідності забезпечення миру та спокою з огляду на прийдешні Різдвяні та новорічні свята і підтверджує відданість сторін дотриманню всеосяжного, постійного та безстрокового режиму припинення вогню від опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом.

Як повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей у середу, 20 грудня, таке рішення було ухвалено на підставі раніше досягнутих домовленостей і зобов'язань сторін.

Також, за її словами, на засіданні підтверджено прагнення виконати зобов'язання щодо звільнення утримуваних осіб до Різдвяних і новорічних свят відповідно до раніше досягнутих домовленостей. "Крім того, висловлено спільну відданість повному виконанню Мінських домовленостей", - додала Д.Оліфер.

Вона нагадала, що засідання гуманітарної підгрупи ТКГ відбулося по Skype 18 грудня. "Робота зі звільнення заручників триває в режимі 24/7", - зазначила Д.Оліфер.

Як повідомлялося, раніше перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що перший етап обміну заручників між Києвом та окремими районами Донецької і Луганської областей має відбутися до новорічних та Різдвяних свят: "Ми готові до того, щоб передати 306 затриманих (українською стороною - ІФ), щоб звільнити наших 74 героїв, які перебувають на окупованій території". Вона зазначила, що серед 74 заручників десять жінок. Загалом, за її словами, українській стороні вдалося з'ясувати місце перебування 96 громадян України, які перебувають у заручниках на окупованій території.

У свою чергу лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук заявив, що після реалізації першого етапу обміну за принципом "всіх на всіх" буде проведено роботу з організації другого етапу, під час якого Україна повинна буде звільнити решту 80 людей, а представники ОРДЛО - решту 20 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА