07:25 20.12.2017

У МЗС вітають прийняття Генасамблеєю ООН резолюції по Криму

1 хв читати
У МЗС вітають прийняття Генасамблеєю ООН резолюції по Криму

Міністерство закордонних справ України позитивно оцінює ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" 19 грудня 2017 року.

"Системне невиконання Російською Федерацією попередньої резолюції Генеральної Асамблеї ООН, недопуск міжнародних моніторингових механізмів на територію АРК призводить до значного погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму. Тому Генасамблея продовжує тримати ситуацію на контролі", - заявляють в прес-службі МЗС України.

Як повідомляють в міністерстві, резолюція є логічним і послідовним підтвердженням рішучої позиції міжнародного співтовариства на підтримку територіальної цілісності України, яка була вперше зафіксована в резолюції 68/262, прийнятої в 2014 році і розвинена в резолюції Генасамблеї ООН 71/205 в 2016 році.

"Широка підтримка нашої позиції в питанні Криму свідчить, що міжнародне співтовариство направило чіткий сигнал російської окупаційної влади - питання Криму не закрите, світ уважно спостерігає за діями окупанта, а отже, винні у переслідуваннях і порушеннях прав кримчан обов'язково будуть нести відповідальність. Держава-агресор має припинити на тимчасово окупованій їм території свавілля і забезпечити дотримання міжнародного права", - йдеться в заяві.

У міністерстві підкреслюють, що наступним кроком має стати деоккупація півострова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА