09:04 17.12.2017

Зубко розповів про проект облаштування КПВВ "Майорськ"

2 хв читати
Зубко розповів про проект облаштування КПВВ "Майорськ"

У Донецькій Військово-цивільній адміністрації (ВЦА) розробили технічне завдання для налагодження функціонування контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Майорськ", яке погоджено з усіма службами, повідомив Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в рамках робочої поїздки в Донецьку область.

"Налагодження функціонування КПВВ "Майорськ", якісна логістика та організація руху - це умови, які забезпечать нормальне проходження кордону" - заявив віце-прем'єр під час свого візиту на КПВВ "Майорськ".

За словами віце-прем'єра, зі свого боку уряд буде готувати рішення про передачу земель державної власності під КПВВ до обласних ВЦА .

Також опрацьовуються питання виділення коштів на будівництво чотирьох КПВВ "Новотроїцьке", "Майорське", "Мар'їнка", і "Гнутове".

"Попереднє технічне завдання проекту передбачає можливість прикордонного огляду, як особистих речей, так і транспорту, облаштування навісу, елементарних санітарних умов тощо. Це буде будівництво з використанням тимчасових конструкцій, яке повинно забезпечити належні умови", - підкреслив Г.Зубко.

Він повідомив, що за попередніми розрахунками, вартість будівельних конструкцій для одного КПВВ становить близько 4 млн грн.

"Також додатково питання експлуатації - від 2,5 до 3 млн грн на один КПВВ на рік. Це в першу чергу забезпечення умов, витрати на енергозабезпечення, а також санітарні умови. Питання фінансування в умовах децентралізації цілком можна вирішити. Це кошти державного, місцевого бюджетів, а також за рахунок інших чинників", - додав чиновник.

"Українцям, які переміщаються з тимчасово окупованих територій, ми повинні створити належні умови і це наше спільне завдання на 2018 рік", - підкреслив Г.Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА