19:48 09.02.2022

В ОРДЛО відмовилися відкривати КПВВ, вимагають прямих контактів санітарних лікарів

2 хв читати
В ОРДЛО відмовилися відкривати КПВВ, вимагають прямих контактів санітарних лікарів

Представники окупаційних адміністрацій окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) відмовилися від пропозиції України відкрити контрольні пункти в'їзду-виїзду зі свого боку, вимагають прямих контактів санітарних лікарів з ОРДЛО та їх підконтрольних українському уряду регіонів, повідомив групі (ТКГ) з Донбасу Сергій Гармаш.

"На гуманітарній підгрупі "республіки" придумали новий привід не відкривати КПВВ. Дейнего з Никаноровою вимагають прямих контактів санітарних лікарів ОРДЛО та України "для вирішення проблеми коронавірусних обмежень", - написав Гармаш на своїй сторінці в Facebook за підсумками консультацій у рамках ТКГ.

За його словами, такий привід дивний, оскільки ще наприкінці 2021 року Україна зі свого боку зняла всі обмеження для в'їзду, пов'язані з Covid-19, і не вимагає від громадян, які в'їжджають з території ОРДЛО, довідок про вакцинацію. "Тому незрозуміло, як наші санітарні лікарі можуть вплинути на те, щоб ОРДЛО зняли такі обмеження зі свого боку", - зазначив донеччанин у ТКГ.

Щодо тематики звільнення утримуваних осіб Гармаш повідомив, що в ОРДЛО продовжують створювати перешкоди, вимагаючи проведення від України процесуального очищення звільнених і переданих на тимчасово непідконтрольні Києву території, а також ухвалення Україною закону про амністію. "Хоча одне з одним абсолютно не в'яжеться. Тобто просто немає політичної волі зробити те, що Росія зобов'язалася виконати, підписавшись під Мінськом", - резюмував він.

Наступне засідання ТКГ заплановане на 2 березня.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА