18:38 14.12.2017

У Києві відбувся перший національний форум DonbasTalks, присвячений вимушеним переселенцям

2 хв читати
У Києві відбувся перший національний форум DonbasTalks, присвячений вимушеним переселенцям

У Києві відбувся перший національний форум "DonbasTalks: історії тих, хто творить майбутнє". Цей проект зібрав жителів сходу України, які залишили свої оселі після початку війни і знову досягли успіху.

"Близько 1 млн 700 тис. осіб через війну були змушені залишити свої оселі, свої сім'ї та виїхати з окупованих територій. Сьогоднішня подія, яку ми організували спільно з міжфракційним об'єднанням "Парламентська платформа майбутнього Донбасу", Радою Європи та ООН, дуже важлива саме для них. Приклад учасників форуму може надихнути їх, допомогти дати гідну відповідь на нові виклики в житті. Переконаний, що переселенці можуть творити нову історію, спираючись на успішний досвід. Це стосується і простих людей, і тих, хто втратив там бізнес", - сказав народний депутат, співголова МФО "Парламентська платформа майбутнього Донбасу" Сергій Тарута під час форуму.

Разом з ним захід відкрили голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних питань Іван Бочорішвілі та головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва.

Успішні історії переселенців у вільному просторі MediaHub представили директор фонду "Ізоляція" Оксана Саржевська-Кравченко, журналіст "Громадського радіо" Сергій Стуканов, директор із розвитку програм неурядової благодійної організації "СОС Дитячі містечка - Україна" Дарина Касьянова та чемпіон світу зі скелелазіння Данило Болдирєв.

Керівник Офісу Ради Європи в Україні М.Енберг повідомив, що Рада Європи та Кабінет Міністрів України розробили новий план взаємодії з надання допомоги переселенцям з Донбасу та Криму. План почне діяти вже з 2018 року.

Другий національний форум DonbasTalks планують провести наступного року. Учасники та організатори сподіваються обговорити стратегії відновлення повністю українського Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА