20:35 11.11.2017

Конкурс дав кращий склад ВСУ

1 хв читати
Конкурс дав кращий склад ВСУ

Секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка вважає, що проведений в нинішньому році конкурс дав кращий склад Верховного суду України (ВСУ).
"Вкотре ловлю себе на думці, що мені не соромно за результати своєї праці протягом останнього року, протягом якого проводили конкурс до Верховного Суду. Конкурс дав кращий склад вищого суду країни. Він відкрив нові можливості. Це стратегічне вікно можливостей для юристів - не суддів працювати в найвищому суді країни", - сказав С.Щотка.
Він підкреслив, що підсумком цієї роботи є не тільки результат, але і сам процес - який відбувся на абсолютно нових принципах, таких як прозорий відкритий іспит, публічні розмови з суспільством, співбесіди з кандидатами, безпрецедентна участь громадськості.
"Результат їх (обраних суддів - ІФ) роботи не можна очікувати найближчим часом, але ставлення до роботи і високий ступінь самоорганізації можна продемонструвати вже з сьогоднішнього дня. І тоді можна очікувати сильний результат, спрямований на розвиток права і забезпечення його верховенства", додав С.Щотка.
Як повідомлялося, для участі в конкурсі на посади суддів ВСУ подали документи 846 кандидатів. 29 вересня Вища рада правосуддя оголосила прізвища 111 кандидатів на призначення суддями до Верховного Суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА