07:10 07.11.2017

КМДА закупить у Польщі трамваї 5-го покоління як альтернативу маршрутним таксі

2 хв читати
КМДА закупить у Польщі трамваї 5-го покоління як альтернативу маршрутним таксі

Київська міська державна адміністрація закупить у Польщі трамваї PESA 5-го покоління, з метою створити альтернативу маршрутним таксі, повідомляє прес-служба КМДА, з посиланням на слова київського градоначальника Віталія Кличка в прямому ефірі телеканалу "Прямий".
"Столична влада закуповує сучасні трамваї, які будуть курсувати Києвом. І робить все, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам", - сказав В. Кличко.
Трамваї, які планує закупити КМДА, будуть мати 100% низьку підлогу, а також будуть оснащені кондиціонерами та Wi-Fi. Одним з переваг таких трамваїв є їх тихий хід.
Також В. Кличко уточнив, що до кінця року столична влада планує повністю замінити склад лінії швидкісного трамвая виключно польськими п'ятого покоління. Також він зазначив, що КМДА хотіла б замінити старий склад швидкісної лінії трамваями українського складання, але на жаль, Львівський трамвайний завод не справляється з необхідними обсягами. Крім цього, КМДА планує обладнати в Києві спеціальний сервісний центр для обслуговування куплених у Польщі транспортних засобів.
Київський мер розповів і про плани на майбутнє: "в планах на майбутнє - підприємство з великогабаритної збірки трамваїв в Києві. І впевнений, що вже незабаром містом рухатимуться трамваї на яких буде написано "зроблено в Україні","зроблено в Києві".
Потрібно відзначити, що дана ініціатива з'явилася через день після того, як 4 листопада в Оболонському районі столиці, біля станції метро "Героїв Дніпра" водій маршрутного таксі на смерть збив двох пішоходів. Після чого столичний мер віддав розпорядження перевірити ліцензії приватних автоперевізників які працюють в Києві. За його словами, КМДА, спираючись на численні скарги пасажирів маршрутного таксі, готова зробити все для того, щоб шляхом надання якісної альтернативи, витіснити даний вид міського транспорту: "Ми не будемо воювати з маршрутками. Ми їх просто витиснемо доступним, комфортним і сучасним суспільним комунальним транспортом ", - заявив В. Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА