11:52 25.10.2017

Суд вирішив замінити держадвоката Януковича у справі про держзраду

2 хв читати
Суд вирішив замінити держадвоката Януковича у справі про держзраду

Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення замінити державного захисника Віктора Януковича Максима Гераська в кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України в державній зраді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд прийняв на засіданні в середу.

Згідно з рішенням суду, нового держадвоката мають призначити В.Януковичу негайно, він має прибути на засідання суду 26 жовтня.

У рішенні суду зазначено, що М.Герасько проявив "непрофесіоналізм і відсутність достатньої кваліфікації" для надання правової допомоги в цьому кримінальному провадженні, яке є вкрай складним.

"Починаючи з 18 серпня, суд надавав захисникові Гераську всі можливості для надання кваліфікованої правової допомоги обвинуваченому Януковичу, але, станом на 25 жовтня, захисник Герасько продовжив заперечувати можливість здійснювати захист В.Януковича за надуманими причинами", - зазначив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

За його словами, відмова захисника від здійснення захисту з причин власної завантаженості або неможливості спілкуватися з підзахисним є неприйнятною.

"Участь захисника Гераська в дослідженні доказів у судовому процесі фактично звелася до заяви клопотань про виклик до суду поліції для оцінки дій суддів, оголошенні обідньої перерви в засіданні, яке почалося після 14:00, відводі прокурора", - додав він.

В.Дев’ятко наголосив, що суд зобов'язаний забезпечити право обвинуваченого на кваліфіковану правову допомогу, і своїм рішенням він захищає права обвинуваченого В.Януковича, оскільки адвокат М.Герасько фактично усунувся від виконання своїх обов'язків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА