13:07 11.10.2017

"Укроборонпром" розраховує на розширення ВТС із США в умовах гібридної війни

2 хв читати
"Укроборонпром" розраховує на розширення ВТС із США в умовах гібридної війни

У дежконцерні "Укроборонпром" розраховують на розширення військово-технічного співробітництва (ВТС) з США в умовах гібридної війни.

Як повідомила прес-служба держконцерну, в рамках участі підприємств "Укроборонпрому" в міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що проходить 9-11 жовтня у Вашингтоні, потенційним американським партнерам уперше були презентовані перспективні українські оборонні розробки, створені оборонно-промисловим комплексом (ОПК) України в умовах гібридної війни з урахуванням підготовлюваного переходу української оборонної промисловості на стандарти НАТО.

Під час презентації потенціалу українського ОПК на виставці глава держконцерну Роман Романов висловив упевненість в наявності серйозного потенціалу співпраці з США у сфері ВТС.

"Головною метою участі підприємств держконцерну в AUSA є налагодження кооперації з американськими партнерами", - сказав він, зазначивши: "Велика частина української військової техніки, представленої на AUSA-2017, максимально наближена до світових стандартів і сумісна з системами колективної безпеки".

За словами Р.Романова, пріоритетними напрямками двостороннього партнерства повинні стати "спільні проекти з виробництва засобів захисту, а також пошук готових високотехнологічних рішень для їх швидкої інтеграції в українські зразки озброєнь".

AUSA - щорічна виставка-конференція Асоціації армії США (Association of the US Army), на якій презентуються нові збройові розробки і обговорюється актуальна повістка американського і світового оборонного сектора. В рамках участі у виставці "Укроборонпром" презентує перспективну українську бронетехніку, зокрема натурні БТР-4 і безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний "Фантом-2", високоточне авіаційне озброєння, нову радіолокаційну техніку, нову стрілецьку й артилерійську зброю. До складу учасників української експозиції на AUSA увійшли 20 підприємств "Укроборонпрому".

Як повідомлялося, раніше "Укроборонпром" оприлюднив плани з переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани з проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи є: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій.

Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК, а також розраховує на допомогу, зокрема фінансову, американської сторони у проведенні реформи оборонної промисловості в умовах гібридної війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА