12:49 06.10.2017

Одна з вакцин від грипу вже отримала позитивний висновок Держлікслужби України

1 хв читати
Одна з вакцин від грипу вже отримала позитивний висновок Держлікслужби України

Вакцина для профілактики грипу корейського виробництва "ДжіСі Флю" отримала позитивний висновок Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо відповідності вимогам українських стандартів, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління якості лікарських засобів Держлікслужби Людмила Горлова.

"Одна вакцина - "ДжіСі Флю ("Грін Крос Корпорейшен", Корея - ІФ) уже пройшла контроль. Щодо неї вже є позитивні висновки від 4 і 6 жовтня на повторне ввезення. Інші вакцини нині проходять контроль", - сказала вона.

Як повідомлялося, три з чотирьох вакцин з оновленим штамовим складом актуальним для епідемічного сезону 2017-2018 років пройшли перереєстрацію влітку, ще одна вакцина - на початку вересня.

Громадська організація "Батьки за вакцинацію" висловила занепокоєння відсутністю станом на початок жовтня відповідних висновків Держлікслужби, без яких препарати не доступні для використання.

Як повідомлялося, чотири виробники перереєстрували в Україні вакцини з оновленим штамом вірусу грипу, актуального для епідемічного сезону 2017-2018 рр. Зокрема, перереєстрацію пройшла вакцина французького виробництва "Ваксігрип" ("Санофі Пастер С.А."), нідерландського - "Інфлувак" ("Ебботт Біолоджікалз Б.В."), корейського - "ДжіСі Флю", а також китайська "Інфлуенза Ваксін" ("Хуалан Біолоджікал Бактерін Ко., Лтд.").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА