14:31 27.08.2017

Енергоблок №2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі

1 хв читати
Енергоблок №2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі

Енергоблок №2 Хмельницької АЕС у неділю, 27 серпня, о 10:59 був відключений від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.

Як повідомляє в неділю вдень прес-служба НАЕК "Енергоатом", ремонтні роботи енергоблоку №2 планується завершити за 63 доби.

"Серед основних робіт: капітальний ремонт другого парогенератора та головного циркуляційного насоса, гідроємності системи аварійного охолодження активної зони (САОЗ-2), першого циліндра низького тиску, циркуляційного насоса, арматури; середній ремонт реакторної установки, каналів систем безпеки, а також контрольно-профілактичні роботи на системі попереднього напруження захисної оболонки", - йдеться в повідомленні.

В планах також роботи з продовження ресурсу обладнання. Під час планового ремонту на другому енергоблоці ХАЕС заплановано виконати низку заходів, передбачених діючими програмами з підвищення безпеки.

Радіаційний стан на промисловому майданчику ХАЕС та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Хмельницька АЕС (ХАЕС) – розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА