16:49 18.08.2017

Суд відкрив провадження щодо перегляду рішення ВАСУ за позовом про скасування указу Порошенка стосовно заборони російських соцмереж

2 хв читати
Суд відкрив провадження щодо перегляду рішення ВАСУ за позовом про скасування указу Порошенка стосовно заборони російських соцмереж

Верховний Суд України 9 серпня відкрив провадження про перегляд рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відмовив громадянину України Вадиму Гладуну та громадській організації "Автономна адвокатура" в розгляді позову про скасування указу президента Петра Порошенка про заборону в Україні російських соціальних мереж.

"Відкрити провадження за позовом Особи 1 (В.Гладуна - ІФ) і громадської організації "Автономна адвокатура" до президента України Порошенка П.О. про визнання частково незаконним і скасування указу для перегляду Верховним Судом України рішення Вищого адміністративного суду України від 29 червня 2017 року", - йдеться в рішенні судді Олександра Прокопенка, яке розміщене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суддя визначив також витребувати зазначену справу з ВАСУ.

ВАСУ 29 липня повернув В.Гладуну та "Автономній адвокатурі" їхній позов до глави держави.

Як повідомлялося, 14 червня ВАСУ відмовив у задоволенні позову громадянина України, студента Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микити Євстіфеєва до П.Порошенка про визнання неправомочним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж та низки інших інтернет-ресурсів.

Колегія суддів ВАСУ відмовила у визнанні протиправними і недійсними низки пунктів указу президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Цим рішенням вводяться, зокрема, санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", а також компаній "Мэйл.ру", "Яндекс" та їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" та Mail.ru заборонено на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА