11:37 14.08.2017

У ДП "Антонов" планують перевести виробництво на стандарти НАТО

2 хв читати
У ДП "Антонов" планують перевести виробництво на стандарти НАТО

Державне підприємство (ДП) "Антонов" (Київ) ставить за мету до кінця 2020 року пройти сертифікацію у Федеральному управлінні цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA), забезпечити переведення виробництва на стандарти НАТО, повідомила прес-служба підприємства минулої п'ятниці.

Згідно з повідомленням, ці заходи передбачені у планах розвитку виробництва на 2018-2020 рр., розроблених менеджментом ДП "Антонов".

Як нагадують у ДП, у 2016 р. підприємство привело структуру організації з проектування у відповідність до вимог Авіаційних правил України (АПУ-21, розділ J), розроблених у рамках імплементації Україною положень правил Європейського Союзу (Part 21).

"Забезпечення відповідності вимогам АПУ 21 (Part 21) надало можливість ДП "Антонов" співпрацювати з провідними іноземними постачальниками обладнання, виступаючи при цьому в ролі інтегратора. Зокрема, налагоджено взаємодію з такими всесвітньо відомими лідерами авіаіндустрії, як Honeywell (США) та Pratt & Whitney Canada, які отримали кваліфікацію на свою продукцію для використання на літаках "Антонов" за американськими нормами FAA", - йдеться в повідомленні.

Водночас у рамках вимог чинних правил ЄС на сьогодні в ДП "Антонов", з випередженням національних вимог, створено Flight Test Center (Центр випробувальних польотів), що дозволяє розраховувати на можливість сертифікату від європейської організації EASA, уточнює прес-служба.

"Сертифікація підприємства і літаків "Ан" у FAA дасть змогу значно розширити ринки збуту літаків", - наголошують у ДП.

Як інформує прес-служба, в планах підприємства також розвиток комплексної системи підтримки експлуатантів літаків "Ан" згідно з розробленими стандартами та процедурами, відкриття до кінця 2020 року регіональних сервісних центрів в Індії, ПАР, Колумбії, Республіці Судан, а також у Болгарії або на Мальті.

Згідно з повідомленням, плани розвитку ДП "Антонов" на 2018-2020 рр. передбачають також технічне переоснащення підприємства у співпраці із західними Brotje та MTorres, вдосконалення організаційної структури, розвиток інформаційних технологій шляхом впровадження системи IT Enterprise української розробки.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює з понад 75 країнами світу. За рішенням уряду з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

За даними підприємства, за підсумками 2016 року чистий прибуток "Антонов" за МСФЗ зріс в 4,1 раза проти 2015 року - до 178,1 млн грн, чистий дохід скоротився на 0,16% - до 3,64 млрд грн.

У січні-березні 2017 р. чистий прибуток ДП зменшився на 69,9% проти аналогічного періоду 2016 р. - до 24,01 млн грн, чистий дохід зріс на 30,84% - до 1,17 млрд грн.

У 2015 р. "Укроборонпром" озвучив плани до 2020 р. забезпечити в повному обсязі переведення оборонно-промислового комплексу країни на стандарти НАТО.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА