10:34 07.08.2017

Новий голова Держприкордонслужби: Ми вивчаємо питання розширення повноважень прикордонвідомства

3 хв читати
Новий голова Держприкордонслужби: Ми вивчаємо питання розширення повноважень прикордонвідомства

Новопризначений голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал розповів про основні пріоритети на посаді керівника відомства.

"Якщо говорити про основні завдання, то йдеться про тактичне посилення підрозділів на кордоні. На сьогодні багато наших підрозділів мають, на мій погляд і на думку багатьох експертів, дуже великі ділянки відповідальності. Ефективно організувати службу на таких ділянках дуже складно. Тому ми плануємо все-таки збільшити присутність прикордонників на кордоні і розгорнути нові підрозділи", - сказав П.Цигикал в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що погоджуватиме це питання з керівництвом країни, оскільки воно потребує певних фінансів. "На сьогодні така необхідність є на східній ділянці, з урахуванням військової агресії Росії, і на західному кордоні у зв'язку з діяльністю організованих злочинних груп", - пояснив голова Держприкордонслужби.

У цю систему, за словами П.Цигикала, вписується й активізація діяльності дільничних інспекторів на другій лінії кордону. "Якщо розглянути систему охорони кордону загалом, то на першій лінії у нас стоять прикордонвідділи, а на другій лінії - інспектори. Ми плануємо, щоб дільничні були підготовленими спеціалістами, які пройдуть додаткове навчання в нашій академії. Їхнє завдання - робота з місцевим населенням для профілактики злочинів: робота з молоддю, в школах, на місцевих зборах. Тобто дільничний інспектор має жити життям тієї громади, яка є безпосередньо на лінії кордону", - пояснив голова Держприкордонслужби.

Третій пріоритет, за його словами, стосується певних реформ у контексті розширення повноважень відомства. "Ми вже вивели оперативно-розшукові підрозділи зі складу загонів і зробили в регіональних управліннях оперативно-розшукові управління. Оперативний склад нині діє автономно на третій лінії, де безпосередньо формується склад злочину, де перебувають організатори злочинного бізнесу. Нині ми вивчаємо питання можливого розширення повноважень Держприкордонслужби", - сказав П.Цигикал.

Він додав, що цей процес поки що перебуває на ранній стадії, тому якихось конкретних рішень немає.

"Ми розглядаємо питання надання прикордонвідомству функцій досудового слідства за певними статтями Кримінального кодексу. Адже ми здійснюємо оперативно-розшукову діяльність десь за десятьма статтями Кримінального кодексу, а слідство за цими статтями здійснюють інші правоохоронні органи", - сказав П.Цигикал.

Важливим пріоритетом, за його словами, була і залишається служба в зоні АТО. "Наші підрозділи в цьому районі завжди в пріоритеті, ми намагаємося максимально забезпечити їх усім необхідним: і технікою, і озброєнням, і одягом на зиму, і пальним. Можу з упевненістю сказати, що наші військовослужбовці в зоні АТО розміщені в стаціонарних підрозділах і забезпечені всім необхідним", - сказав голова Держприкордонслужби.

Крім того, керівництво прикордонвідомства планує розпочати оновлення свого парку плавзасобів, що дуже важливо для морської охорони. "У запиті на бюджет на наступний рік ми заклали для цього необхідні кошти", - сказав П.Цигикал.

Повний текст інтерв'ю з П.Цигикалом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА