16:41 22.07.2017

Глава СБУ про зустріч Рабиновича і Карпюка в тюрмі: Важливими є дії та наміри допомогти звільненню

2 хв читати

У Службі безпеки України вважають важливими дії та наміри щодо звільнення засудженого в РФ громадянина України Миколи Карпюка та інших незаконно ув'язнених, незалежно від того, представники якої політичної сили роблять такі кроки.

"Він (народний депутат України Вадим Рабинович - ІФ) зробив бодай щось, щоб підтримати Карпюка", - сказав глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в суботу в Києві, коментуючи зустріч В.Рабиновича з М.Карпюком в колонії "Володимирський централ" , відео якої сам нардеп розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами В.Грицака, немає значення, які депутати відвідують, "важливі самі дії і наміри підтримати і спробувати сприяти звільненню".

Глава підкомітету Верховної Ради з прав людини, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович увечері 19 липня виклав на своїй сторінці в Фейсбуці відео зустрічі з українським політв'язням М.Карпюком, підписавши "Це "Володимирський централ"". Депутат зазначив, що домагався цієї зустрічі два роки, а також спрогнозував, що шанси на звільнення М.Карпюка "дуже великі".

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців М.Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, М.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обидва будуть відправлені в колонію суворого режиму. 26 жовтня того ж року Верховний суд Росії визнав законним вирок цим українським громадянам, засудженим у справі "про участь у бойових діях в першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА