12:58 05.07.2017

"Нафтогаз України" в I півріччі сплатив до державного бюджету 67,5 млрд грн

2 хв читати
"Нафтогаз України" в I півріччі сплатив до державного бюджету 67,5 млрд грн

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" за підсумками січня-червня 2017 року сплатила до державного бюджету 67,5 млрд грн податків і дивідендів, повідомила прес-служба держхолдингу в середу.

За її даними, надходження від групи "Нафтогаз" становили понад 17% загальних доходів державного бюджету за перше півріччя 2017 року.

У НАК зазначили, що ця сума лише на 8,8% менше, ніж сплата податків і зборів до державного бюджету за весь 2016 рік (74 млрд грн).

"Ця сума платежів є більш ніж достатньою для фінансування державою системи субсидій для захищених споживачів газу. У першому півріччі 2017 року вартість поставленного "Нафтогазом" газу, яка повинна була б бути профінансована за рахунок адресних субсидій, становила 49,2 млрд грн. Водночас, з державного бюджету на рахунки споживачів станом на кінець червня надійшло лише 29,5 млрд грн. Адресні субсидії на суму 19,7 млрд грн залишаються непрофінансованими", - зазначено в повідомленні.

"Ця сума платежів є більш ніж достатньою для фінансування державою системи субсидій для захищених споживачів газу. У першому півріччі 2017 року зобов'язання держбюджету перед постачальниками газу і тепла, виробленого з газу, за нарахованими субсидіями, включаючи обсяги, не профінансовані в 2016 році, становили 49,2 млрд грн, з яких профінансовано 29,5 млрд грн. Непрофінансований залишок становить 19,7 млрд грн, що призводить до зростання заборгованості постачальників за поставлений "Нафтогазом" газ", - ідеться в повідомленні.

У прес-службі нагадують, що "Нафтогаз України" постачає газ усім захищеним споживачам відповідно до зобов'язань, покладених на нього Кабінетом Міністрів.

"Водночас сталі й суттєві затримки з розрахунками за вже наданий споживачам ресурс становлять значний ризик для накопичення запасів газу, необхідних для безпечного проходження опалювального сезону 2017-2018 років", - резюмують у НАК.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України", як окрема юридична особа, в 2016 році отримав чистий прибуток 26,529 млрд грн проти чистого збитку 27,749 млрд грн у 2015-му. Чистий дохід НАК у минулому році зріс на 43,1% - до 161,383 млрд грн.

Згідно з консолідованим звітом НАК, група за підсумками 2016 року одержала чистий прибуток 22,532 млрд грн проти 35,062 млрд грн чистого збитку в 2015 році. Консолідований дохід від реалізації в 2016 році зріс на 48% - до 192,764 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА