12:19 04.07.2017

Глава правління ПриватБанку Шлапак не готовий очолити Нацбанк України

1 хв читати
Глава правління ПриватБанку Шлапак не готовий очолити Нацбанк України

Глава правління ПриватБанку Олександр Шлапак, який виявив бажання піти у відставку, заявляє про неготовність очолити Національний банк України (НБУ).

"Спасибі, я не готовий сьогодні очолити НБУ і не хочу цього робити", - сказав він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, О.Шлапак наприкінці червня заявив про намір завершити антикризову каденцію в банку. Відповідну заяву вже подано наглядовій раді банку і її може бути розглянуто на наступному засіданні наглядової ради банку в кінці липня.

О.Шлапак наразі продовжує керувати банком.

Екс-міністр фінансів України О.Шлапак був призначений головою правління ПриватБанку в грудні 2016 року, після того як уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цього найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в її капіталі, а ПриватБанк був до капіталізований на суму 116,8 млрд грн.

Раніше також повідомлялося, що глава НБУ Валерія Гонтарева 6 квітня подала президенту Петру Порошенку заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року.

З 11 травня В.Гонтарева у відпустці, в.о. глави центробанку призначений її перший заступник Яків Смолій.

В.Гонтарева - дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА