16:30 09.06.2017

НАБУ продовжить розслідування справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

2 хв читати
НАБУ продовжить розслідування справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) продовжить розслідування кримінального провадження за так званою "чорною бухгалтерією" Партії регіонів разом із департаментом спецрозслідування Генеральної прокуратури України.

Як повідомляє НАБУ в п'ятницю на сторінці в соцмережі Facebook, за рік розслідування кримінального провадження були проведені експертизи, які встановили справжність підписів кількох осіб, і в грудні 2016 року про підозру був поінформований голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"На думку детективів, зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру ще, як мінімум, одній особі", - зазначають у Бюро.

У НАБУ наголошують, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький не зобов'язаний був узгоджувати з детективами рішення про припинення розслідування стосовно керівника ЦВК, однак заявляють про достатність доказів для передання справи до суду.

"На думку НАБУ, докази, зібрані детективами, в їхній сукупності є достатніми для повідомлення голови ЦВК про підозру в остаточній редакції та подальшого направлення обвинувального акта до суду. Однак, згідно зі статтею 279 КПК України, зробити це може лише Назар Холодницький, оскільки саме він підписав перше повідомлення про підозру", - йдеться в повідомленні Бюро.

У контексті рішення керівника САП передати матеріали справи за підслідністю до Генпрокуратури, у Бюро інформують, що НАБУ продовжить роботу над своїми напрацюваннями в складі спільної слідчої групи з департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури і сподівається, що встановлені ними факти отримають належну правову оцінку.

У свою чергу, колишній перший заступник глави Служби безпеки України Віктор Трепак, який у травні 2016 року оприлюднив інформацію про передання до НАБУ документів про незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам, вважає, що справу "чорної бухгалтерії" вже практично закрито.

"Справу" чорної бухгалтерії "ПР можна вважати в основі своїй вже "похованою". Шкода, що в процесс "поховання" цієї справи (а це найважливіша справа про корупцію в Україні) втягнуто нові антикорупційні органи, на які суспільство покладало свої надії в очищенні влади ", - написав В.Трепак на своїй сторінці у Facebook.

Він також дивується з-за того, як цю справу НАБУ і САП могли повністю передати до Генпрокуратури, адже "корупційні злочини, вчинені високопосадовцями, - це виключно підслідність НАБУ".

На думку В.Трепака, це справа потрапляє під політичний контроль і її розслідування здійснюватиметься "під значним політичним впливом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА