16:15 03.06.2017

У дитячому притулку в Білгород-Дністровському зафіксовано спалах гепатиту А

1 хв читати
У дитячому притулку в Білгород-Дністровському зафіксовано спалах гепатиту А

В Одеській області в Білгород-Дністровському дитячому притулку "Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей" зафіксовано інфекційне захворювання гепатит А, госпіталізовано 19 дітей, у трьох з них підтверджено захворювання, повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

"Станом на 03.06.2017 19 дітей госпіталізовані в Білгород-Дністровську центральну районну лікарню. У трьох з них лабораторно підтверджений гепатит А, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів. Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний", - повідомляє Одеська ОДА на сторінці соцмережі Фейсбук в суботу.

Директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації В'ячеслав Полясний зазначає, що ситуація не є епідемією, а локалізовані спалахи періодично виникають в установах, де організовано колективне харчування. "Для локалізації і ліквідації спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об'єктів навколишнього середовища. За дітьми, які контактували з пацієнтами, встановлено медичне спостереження", - повідомив він.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 млн випадків захворювання на вірусний гепатит А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих: 2-3 тис. на рік. Для цієї інфекції характерна сезонність, зазвичай вона поширюється влітку з подальшим зниженням. Вірус гепатиту А передається через тісний контакт із хворою людиною або продукти харчування і воду. Вакцина є ефективним засобом запобігання інфекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА