15:45 10.05.2017

У ДБ "ОУН" мають намір вимагати відставки Авакова

2 хв читати
У ДБ "ОУН" мають намір вимагати відставки Авакова

У Добровольчому батальйоні "ОУН" стверджують, що затримання їхніх активістів в офісі на вул. Мазепи в Києві 9 травня здійснювали співробітники спецпідрозділу КОРД із м. Запоріжжя, та планують 11 травня провести акцію з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

"Безумовно, усі ці дії не залишаться без нашої відповіді. Рано чи пізно всі ці спецназівці полку КОРД міста Запоріжжя, які били наших активістів, - усі ці поліцейські, які кричали нецензурні слова на нашу адресу, отримають своє законне покарання "революційного трибуналу", - сказав один із представників ДБ "ОУН" Владислав Шевчук на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, в рапортах, з якими він смог ознайомиться, було зазначено, що затримання активістів ОУН і "зачистку" їхнього київського офісу здійснювали бійці полку особливого призначення КОРД м. Запоріжжя.

В.Шевчук зазначив, що правоохоронці три години намагалися проникнути в офіс, але не могли впоратися з дверима, які потім усе-таки виламали, оскільки не витримали стіни. Він наголосив, що правоохоронці завдали шкоди офісу організації, в якому нещодавно було зроблено ремонт, вилучили всі особисті речі активістів, зокрема гроші та документи, оргтехніку і навіть жіночі косметички.

В.Шевчук також зазначив, що серед активістів є поранені. Було написано заяву до прокуратури м. Києва.

За словами представників Добровольчого батальйону "ОУН", вранці 9 травня в їхньому офісі перебувало 30 людей, після проникнення туди правоохоронців затримали і відвезли в автозаках 27 осіб. На активістів було складено протоколи про адміністративні правопорушення, і їх одразу відпустили з поліції, за винятком Василя Парфенкова.

Активісти розцінюють дії правоохоронців як сплановану провокацію та не розуміють, чому їхній офіс блокували і перешкоджали проведенню заздалегідь анонсованої та затвердженої КМДА акції.

Лідер Добровольчого батальйону "ОУН" Микола Коханівський анонсував проведення 11 травня о 14:00 акцій біля Міністерства внутрішніх справ України з вимогою відставки міністра Арсена Авакова у зв'язку з діями правоохоронців 9 травня стосовно активістів організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА